0
iw Hebrew

הכל על
יהלומי מעבדה

להיות בטוחים. עם הוכחה.

כשאתם רוכשים יהלום, אתם רוצים לוודא שההשקעה שלכם בטוחה. היהלומים באתר ZOY נבדקים במכון הגמולוגי המכובד International Gemological Institute (IGI) כדי לאמת ולתעד את תכונותיהם, וכדי שאתם תוכלו להיות בטוחים באיכות היהלום שרכשתם.

אנחנו מספקים תעודה גמולוגית עם כל יהלום במשקל 0.7 קראט ומעלה. אם היהלום שאתם רוצים לרכוש שוקל פחות, השארנו לכם את אפשרות הבחירה: ליהנות מהאמינות של ZOY ללא תוספת תשלום עבור תעודה, או לרכוש תעודה בתוספת תשלום.

ללא קונפליקט. ביותר מדרך אחת.

היהלומים שלנו מיוצרים במעבדה מודרנית עם תנאי העסקה הוגנים. אין סביבם קונפליקט שפוגע בחיי-אדם. מעבדות לא גוזלות מאף כורה יהלומים את המשרה שלו, כי כריית יהלומים בטבע נמשכת.

לפני מספר שנים נחשפה תעשיית היהלומים לבדיקה קפדנית של שיטות ייצור לא אתיות. יהלומים אלה, המכונים לעתים "יהלום דם" או "יהלום קונפליקט", מימנו פעילות אלימה וניצול של כורים ובני משפחותיהם. הודות לתהליך קימברלי, שהוקם בשנת 2003, צומצמו שיטות אלה באופן משמעותי. ההערכה היא כי 99.9% מכלל היהלומים הטבעיים הקיימים כיום בשוק, לא נכרו בתנאי סכסוך.

בכל זאת, בכריית יהלומים יש סיכון לכורים – מדי שנה נפצעים כורים רבים (1:1000). במעבדות לא נפצע עד היום אף עובד מייצור יהלומים.

אותו נצנוץ במחיר נמוך יותר.

תכשיטי יהלומים הם מוצר יוקרה. יהלום הוא יהלום, בלי קשר למקור ממנו הגיע, ויהלום הוא אבן יקרה. באותו זמן, יהלומי מעבדה מאפשרים לנו ליצור תכשיטי יהלומים יוקרתיים במחירים נמוכים יותר כי האבנים עולות בכ 20%-30% פחות מאבנים כרויות.

ליהלומים כרויים יש שרשרת אספקה ארוכה. תהליך הכרייה והובלת האבנים מהמכרות מעסיק הרבה ידיים עובדות. יהלומים שנוצרים במעבדה מעסיקים פחות ידיים, מה שהופך אותם לפחות יקרים. גם יהלומים כרויים וגם יהלומי מעבדה דורשים חיתוך, ליטוש ובדיקה, בדיוק באותם תהליכים. לכן, יהלומי מעבדה עולים פחות אבל הם לא יהלומים "זולים".

באותו תקציב תוכלו לרכוש יהלומים איכותיים ומנצנצים יותר, ליותר רגעים מיוחדים.

להשאיר את הטבע כמו שהוא.

לכריית יהלומים יש השפעה משמעותית על הסביבה. חברות לכריית יהלומים מודעות להשפעה הזו, והן נוקטות צעדים כדי לנסות למזער את ההשפעה שיש להן על המערכות האקולוגיות שסביבן.

ייצור יהלומי מעבדה הוא תהליך שדורש הרבה אנרגיה. המעבדות לייצור יהלומים מודעות להשפעה שיש לשריפת פחם ושימוש בנפט על הסביבה, ולכן הן עוברות יותר ויותר לשימוש באנרגיה שנוצרת מתנועת מים. הן ממשיכות לשכלל את תהליך הייצור כדי למזער את כמות האנרגיה שהן צורכות, גם כדי להקטין את העלויות שלהן.

היתרון הגדול של יהלומי מעבדה בתחום השמירה על הסביבה קשור בשרשרת האספקה. שרשרת אספקה קצרה יותר מסייעת לשמירה טובה יותר על הסביבה.

עמידים, יפהפיים, רלוונטיים, מודרניים.

יהלומי מעבדה הם טכנולוגיה מודרנית שהתחתנה עם מסורת. יש להם את אותן התכונות, היופי, הנצנוץ והקסם המרגש שיש ליהלומים כרויים.

יהלומי מעבדה - סוג חדש של יהלומים

חתונה בין טכנולוגיה מודרנית ומסורת

יהלומי מעבדה הם יהלומים שלא גדלו בטבע. הם יהלומים מעשה ידי אדם, שגדלים במעבדות. האפשרות לגדל יהלומים במעבדות אינה חדשה, היא קיימת כבר עשרות שנים. רק שעד לא מזמן השתמשו ביהלומים כאלה רק בתעשייה. האיכות שלהם לא התאימה לשיבוץ בתכשיטי יוקרה. 

בשנים האחרונות, הטכנולוגיה הבשילה. איכות היהלומים עלתה מאוד. גם חברות היהלומים הגדולות בעולם וגם מותגי תכשיטים מוכרים מאוד, מציעים את האפשרות לרכוש תכשיטים יפהפיים ויוקרתיים, משובצים ביהלומי מעבדה.

השאלה הראשונה ששואלים אותנו היא "אלה יהלומים אמיתיים?" התשובה היא: כן.

הדבר היחיד שמבדל יהלומי מעבדה מיהלומים שנוצרו בטבע הוא ממד הזמן. יהלומים כרויים צמחו בטבע לאורך זמן ולפני הרבה זמן. יהלומי מעבדה צומחים במעט זמן, ממש עכשיו. 

יהלום מעבדה גדל במעבדה משוכללת, בתהליך שמשכפל את תהליך היווצרות היהלומים בטבע ומאיץ אותו. התוצאה היא יהלום זהה בתכונותיו הכימיות, הפיזיקליות והאופטיות ליהלום שגדל מתחת לפני כדור הארץ.

הקביעה הסופית

בהחלטה של ועדת הסחר הפדרלית (ארה"ב) מתאריך 16 אוגוסט 2018 נקבע סופית: יש לבטל את השימוש במילה 'טבעי' לתיאור יהלומים שנכרו בטבע, כי יהלומי מעבדה שיש להם אותן תכונות אופטיות, פיזיקליות וכימיות כמו ליהלומים כרויים, הם יהלומים.

יהלום הוא יהלום, ללא קשר למוצאו.

יהלומי מעבדה אינם יהלומים מזויפים. לפעמים קוראים להם "יהלומים סינטטיים", מה שגורם לאנשים לחשוב שהם מזויפים. אז לא, יהלומי מעבדה הם הדבר האמיתי – יהלומים.

איך מגדלים יהלומים במעבדה?

לפני שנסביר איך מגדלים יהלומים במעבדה, כדאי להבין איך נוצרים יהלומים בטבע. התהליך דומה מאוד.

יהלומים כרויים

הגיאולוגים מאמינים שיהלומים נוצרו בבטן האדמה לפני בין 1-3 מיליארד שנים. התהליך התחיל עם פחמן דו חמצני שקבור כ 100 מייל מתחת לפני כדור הארץ. הפחמן הדו חמצני נחשף לחום העולה על 2,200 מעלות פרנהייט, תחת לחץ קיצוני של כ 727,000 פאונד לאינץ' רבוע. היהלומים עברו מעומק כדור הארץ אל פני השטח באמצעות פיצוצים וולקניים עמוקים. ליהלום שנוצר בטבע יש מבנה של אוקטדרון.

octdrodon
בטבע - אוקטדרון

יהלומי מעבדה

יש שני תהליכים לגידול יהלומי מעבדה

High Pressure-High Temperature (HPHT)

מתחיל כזרע יהלום זעיר המושם לתוך פחמן. הזרע נחשף לטמפרטורה של כ 1500 מעלות צלזיוס ולחץ של כ -1.5 מיליון פאונד לאינץ' רבוע. הפחמן הטהור נמס ומתעצב סביב הזרע ההתחלתי. לאחר מכן הוא מקורר בזהירות. ליהלום שנוצר בתהליך HPHT יש מבנה שהוא שילוב של קובייה ואוקטדרון.

hpht structure
במעבדה HPHT - שילוב בין קובייה ואוקטדרון

Chemical Vapor Deposition (CVD)

מתחיל מפרוסה דקיקה של זרע יהלום. הפרוסות ממוקמות בחדר אטום, מחומם ל -800 מעלות צלזיוס. החדר מלא פחמן עשיר בגזים נוספים. הגזים מיוננים לפלזמה באמצעות טכנולוגיה דומה לזו של מיקרוגל או לייזרים. הפחמן מתגבש מעל פרוסת זרע היהלום. לאחר מכן הוא מקורר בזהירות. ליהלום שנוצר בתהליך CVD יש מבנה של קובייה.

cvd structure
במעבדה CVD - קובייה

איך מדרגים ומתעדים יהלומי מעבדה?

כמו שכבר ציינו – ההבדל היחיד בין יהלומי מעבדה ויהלומים כרויים הוא ממד הזמן. לממד הזמן אין שום השלכה על היהלומים שתרכשו, חוץ מזה שנכון והוגן ליידע את הלקוח. לכן אנחנו מספקים לכם את המידע הזה. את הביטוי לממד הזמן אי אפשר לראות בעין, בעזרת לופה או במיקרוסקופ. אפשר לאתר אותו רק בעזרת מכשור גמולוגי. 

אם אתם מעוניינים לדעת יותר על תהליכי היווצרות יהלומים ועל שיטות דירוג במעבדות,

 צפו בהרצאתו של החוקר ד"ר ג'יימס שיגלי

דירוג יהלומים

דירוג היהלום משקף את איכותו – כמה יפה ומנצנץ הוא יראה לעין. יהלומי מעבדה מדורגים ומתועדים באותה דרך בה מדרגים ומתעדים יהלומים כרויים. היהלומים נשלחים למעבדה גמולוגית המתמחה בדירוג יהלומים. רוב המעבדות משתמשות בשיטת the 4c's לדירוג יהלומים (cut, clarity, color and carat) ויש מספר מעבדות שפיתחו קריטריונים משל עצמן.

מידע על שיטת 4c's לדירוג יהלומים

תיעוד יהלומים

תעודה של יהלום דומה לתעודת זהות. היא מציגה את כל הנתונים של האבן כפי שנמדדו ואומתו בבדיקה גמולוגית. לא כל היהלומים בעולם מתועדים ולא לכל יהלום יש תעודה. לפעמים התעודה עולה יותר מהאבן ולא משתלם להכין אותה.

היהלומים של ZOY

היהלומים של ZOY מדורגים במכון הגמולוגי המכובד International Gemological Institute (IGI). אנחנו מספקים תעודה גמולוגית עם כל יהלום במשקל 0.7 קראט ומעלה. 

האבנים הקטנות של ZOY הן באיכות צבע D-H אלא אם צוין אחרת, ובאיכות עבודה גבוהה: ex-vg.

אם היהלום שאתם רוצים לרכוש שוקל פחות מ 0.7 קראט, השארנו לכם את אפשרות הבחירה: ליהנות מהאמינות של ZOY ללא תוספת תשלום עבור תעודה, או לרכוש תעודה בתוספת תשלום.

אנחנו רוצים שתהיו בטוחים ברכישה שלכם. לכל שאלה בעניין דירוג ותיעוד היהלומים שאתם מעוניינים לרכוש - אל תהססו לפנות אלינו.

אז מה יותר שווה? יהלום מעבדה או יהלום כרוי?

כל מי שקונים תכשיטי יהלומים שואלים את עצמם את השאלה הזו. היחידים שיכולים לענות עליה הם הקונים עצמם. הכל מסתכם במה שחשוב לכם:

אתם יכולים לבחור יהלומים כרויים כי אתם מרגישים שהם אוצרים בתוכם איזה נס של הטבע, איזה מסתורין. מצד שני, יכול להיות שאתם נמשכים ליהלומים שנוצרו במעבדה כי אתם מרגישים שהם מסמלים אהבה מודרנית וקידמה טכנולוגית.

יהלומי מעבדה ויהלומים כרויים אינם מתחרים אחד עם השני. יהלומים מייצגים אהבה, יהלום הוא יהלום, ואהבה היא אהבה. לדעתנו, המשמעות האמיתית של יהלומים לא קשורה במקור שלהם. גם לא במחיר או בגודל. 

המשמעות האמיתית של היהלומים שאתם בוחרים היא האהבה שהם מייצגים.